Τετάρτη, 24 Σεπτέμβριος 2014 00:00

ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Η ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, ξεκινά το νέο κύκλο εκδηλώσεών της και σας προσκαλεί να είστε μέρος του φετινού της ταξιδιού στον κόσμο της Αστρονομίας.
Εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος θα είναι η επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το απόγευμα της Παρασκευής 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή, μιας ετήσιας βραδιάς παράλληλων εκδηλώσεων σε 36 χώρες, με κεντρικό θέμα τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας.

http://www.rengreece.gr/event/ekefe-demokritos

Όπως μπορείτε να δείτε και στον σύνδεσμο, οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επισκέψεις σε εργαστήρια και σε μεγάλες ερευνητικές εγκαταστάσεις του Κέντρου καθώς και στην Έκθεση Καινοτομίας. Στο κεντρικό αμφιθέατρο θα φιλοξενηθούν παραστάσεις και συζητήσεις για ερευνητικά ζητήματα αιχμής, στις οποίες το κοινό θα έχει ενεργό ρόλο. Θα γίνει ζωντανή σύνδεση με το CERN αλλά και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί κορυφαίοι ερευνητές απ’ όλη την Ευρώπη.

Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδρομή, να μας ειδοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν στο παρόν email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 6974043077.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» είναι δωρεάν ενώ ο τρόπος και το κόστος μετάβασης στην Αθήνα θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των συμμετεχόντων.

***Οι τακτικές συναντήσεις της ομάδας θα ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :Τακτικές παρουσιάσεις με γενική θεματολογία που θα πραγματοποιούνται ανά δεύτερη εβδομάδα στο MEDIA LAB της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, περιστασιακές διαλέξεις με καλεσμένους ομιλητές και θέματα σχετικά με τον τομέα εξειδίκευσής τους και πολλές βραδιές με εργαστήρια και ουρανογραφία.
Για όλες τις εκδηλώσεις θα υπάρχει ειδοποίηση μέσω email και σχετική ανάρτηση στη σελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου στο facebook, https://el-gr.facebook.com/libkorinthou