Τρίτη, 16 Δεκέμβριος 2014 19:07

EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "Από την έρευνα στη διδασκαλία"

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθουτο Future Library και το  Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), διοργάνωσαν εκπαιδευτικό σεμινάριο που  πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου με τίτλο «Από την έρευνα στη διδασκαλία» όπου διακεκριμένοι ερευνητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων παρουσίασαν στις εισηγήσεις τους τις μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας.

Βασικός στόχος του σεμιναρίου  ήταν  η επιμόρφωση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης , αλλά και του ευρύτερου κοινού, μέσα από τέσσερις κύκλους μαθημάτων: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Οικονομία.
Το σεμινάριο διεξήχθη την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου (5 μ.μ.- 9 μ.μ.) και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου (9 π.μ.-13:00 μ.μ.) .

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου ευχαριστεί για την προσφορά και τη συνεργασία,  τόσο το Future Library όσο και το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. 

Για όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην Κόρινθο,  μπορείτε να βρείτε τις μαγνητοσκοπημένες εισηγήσεις στους ακόλουθους συνδέσμους:

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014
  1. Στάσις και Αρχή: Θεωρία εμφυλίων πολέμων και ηγεμονικής πολιτικής στον Θουκιδίδη, Με τον Βασίλειο Βερτουδάκη http://goo.gl/r9rxLV
  2. Οικονομική Επιστήμη, Ορθολογισμός και Εκπαίδευση στην Ελλάδα, Με τον Χάρη Βλάδο http://goo.gl/4btJFq
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014
  1. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και η συμμετοχή της Ελλάδας, Με τον Βαγγέλη Καραμανωλάκη http://goo.gl/3kKUXs
  2. Δημήτρη Χατζή, «Ο Σιούλας ο ταμπάκος: το έπος, το δράμα και η γενεαλογία ενόςγύφτου», Με την Αγγέλα Καστρινάκη http://goo.gl/vvOxu7