Πέμπτη, 22 Ιανουάριος 2015 19:09

Προκήρυξη ακρόασης για νέους τραγουδιστές από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την FutureLibrary καλούν τους νέους και τις νέες της πόλης που ενδιαφέρονται για το κλασικό τραγούδι και την όπερα να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο σεμινάριο στο οποίο θα διδαχθούν τις βασικές αρχές της λυρικής ερμηνείας. Η επιλογή των νέων καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν ενεργά στο σεμινάριο θα γίνει κατόπιν ακρόασης. Δικαίωμα να παρίστανται ως ακροατές στο σεμινάριο έχουν όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους και νέες από 16 έως 32 χρόνων, που επιθυμούν να ασχοληθούν με το κλασικό τραγούδι και την όπερα. Η γνώση μουσικής ανάγνωσης και θεωρίας και οι προηγούμενες μουσικές σπουδές, ιδιαίτερα στο τραγούδι, είναι επιθυμητές και θα συνεκτιμηθούν στην ακρόαση. Ωστόσο, θα εξεταστούν και υποψηφιότητες που δεν πληρούν στο ακέραιο τις προϋποθέσεις, κατόπιν εξέτασης του βιογραφικού σημειώματος και ανάλογα με το πλήθος των υποψηφίων. Στο σεμινάριο θα συμμετάσχει ενεργά περιορισμένος αριθμός νέων καλλιτεχνών, λόγω του περιορισμένου χρόνου.

Στο σεμινάριο θα διδαχθούν οι βασικές αρχές φωνητικής τεχνικής και οι βασικές αρχές σκηνικής αγωγής, από έμπειρους συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με στόχο την ανίχνευση, την ενθάρρυνση και την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών που ζουν στην ελληνική περιφέρεια και επιθυμούν να ασχοληθούν με το λυρικό τραγούδι.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ερμηνεύσουν στην ακρόαση δύο κομμάτια της επιλογής τους (ariaantica, lied, άρια από οπερατικό ρεπερτόριο ή από οπερέτα, κ.ο.κ). Τα κομμάτια θα πρέπει να προέρχονται από το κλασικό ρεπερτόριο και να είναι ενδεικτικά των φωνητικών τους δυνατοτήτων. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου, θα μπορούσαν να γίνουν δεκτά, κατόπιν έγκρισης της αίτησης, και αποσπάσματα από musicals, ή από αναγνωρισμένους συνθέτες έντεχνων τραγουδιών (π.χ. Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, κ.ο.κ.). Οι υποψήφιοι θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν στην αίτησή τους τα κομμάτια που θα ερμηνεύσουν.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 16/2/2015. Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από βιογραφικό σημείωμα και να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση munlibco@otenet.gr ή να κατατίθενται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων, Πυλαρινού 84, Κόρινθος, ώρες 09:00 – 14:30, υπεύθυνη Φάλλια Παπαγιαννοπούλου.

 

Πληροφορίες:

Φάλλια Παπαγιαννοπούλου: munlibco@otenet.gr

Ράνια Σαζακλή: raniasaz@gmail.com

ΤΗΛ: 27410 21236

Για εξειδικευμένα ερωτήματα που αφορούν στην επιλογή των κομματιών απευθυνθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο στο efklidis@nationalopera.gr

 

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

Ακρόαση: 25/2/2015, 18:00

Σεμινάριο φωνητικής: 26/2/2015, 10:00-14:00

Σεμινάριο μελοδραματικής: 27/1/2015, 10:00-14:00

Η ακρόαση και το σεμινάριο θα πραγματοποιηθούν στο χώρο προβών των χορωδιακών τμημάτων του ΚΕ.Π.Α.Π, Πυλαρινού 84, 2ος όροφος.

 

Οι υποψήφιοι μπορούν να κατεβάσουν το έντυπο της αίτησης ΕΔΩ