Τρίτη, 26 Ιούλιος 2016 09:27

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2016»

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

αίθριο Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου, ώρα 9.00 μ.μ., είσοδος ελεύθερη Μια διαδρομή στους «Ήχους των Αιώνων» Το έργο αποτελεί μουσική αναδρομή από την αρχαιότητα στο σήμερα και περιλαμβάνει τις μουσικές ενότητες Αιγαίο Ευλογημένο – Θεογονία – Πυρρίχιος.

Ξεκινώντας από την αρχαία Ελληνική λυρική ποίηση και έργα μεγάλων ποιητών όπως της Σαπφούς και του Αλκαίου διανύουμε μία μουσική διαδρομή μέχρι το Βυζάντιο, για να αναπαράγουμε την ψαλτική τέχνη και συναντούμε τη σύγχρονη παράδοση της Ελλάδας, με αφηγητή τον ήχο της λύρας και οδηγό την ιστορία και τη μνήμη της λαϊκής θυμοσοφίας.

Σύντομο Βιογραφικό του Παντελή Παυλίδη

Συνθέτης – λυράρης Αρχαίας Λύρας και Λύρας Αιγαίου – Μαύρης Θάλασσας και Καππαδοκίας – βιολονίστας μεσαιωνικού βιολιού. Δημιουργός και πειραματιστής της σύγχρονης Ελληνικής λαϊκής μουσικής τέχνης. Έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το αμερικανικό post rock, grοup «Wovenhand», την καταξιωμένη ερμηνεύτρια μεσαιωνικής μουσικής Lena Susanne Norin, τους διεθνούς φήμης χορευτές «Sarakasi Trust», την κορυφαία Ινδή χορεύτρια Radhika Shah και άλλους. Έχει γράψει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, έχει κυκλοφορήσει τρεις δισκογραφικές δουλειές