Παρασκευή, 25 Ιούλιος 2014 07:41

Η Μυθολογία του Ουρανού

Βραδιά Ουρανογραφίας - Τόπος συνάντησης

Την Κυριακή 27/7, στις 21:30, η Ομάδα Αστρονομίας θα βρεθεί στο χώρο της Ισθμίας για μια βραδιά ουρανογραφίας στο πλαίσιο της
Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου.

http://libkor.gr/vivliothiki/ekdiloseis/2013/item/436-summer2014

 

Όπως μπορείτε να δείτε και στο πρόγραμμα της εκστρατείας, θα είναι μια βραδιά στην οποία τα παιδιά θα μάθουν τους βασικούς καλοκαιρινούς αστερισμούς και θα γνωρίσουν τη μυθολογία πίσω από τον καθένα.

Μετά την ολοκλήρωση της δραστηριότητας και την αποχώρηση των παιδιών (γύρω στις 23:00-23:30), θα ακολουθήσει συζήτηση περί παντός αστρονομικού (και μη) θέματος και, αν μας το επιτρέπουν η ώρα και οι συνθήκες, θα γίνει μία μικρή επίδειξη αστροφωτογράφησης.

Είσαστε όλοι ευπρόσδεκτοι, με ή χωρίς παιδιά, από την αρχή ή μετά το πέρας της παιδικής δραστηριότητας.

Παρακαλούμε όσους παρευρεθούν να φέρουν μαζί τους κάτι με το οποίο θα μπορούν να καθίσουν (σκαμπό, ψάθα, στρώμα) γιατί ο χώρος είναι υπαίθριος.

Στο συνημμένο χάρτη μπορείτε να δείτε τη διαδρομή προς το σημείο συνάντησης. Καθώς βρισκόμαστε στο δρόμο προς Επίδαυρο από την παλαιά Εθνική, στρίβουμε αριστερά προς τη βυθιζόμενη γέφυρα της Ισθμίας και στα 100 μέτρα πάλι αριστερά (στην πρώτη κάθετο που συναντάμε) μέχρι να δούμε κόσμο.

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.