Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2016 18:45

Έκθεση Φωτογραφίας ΘΕΟΦΑΝΗ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου έχει την τιμή να σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας - αστροφωτογραφίας του Θεοφάνη Ματσόπουλου με θέμα “Aρχαία Μνημεία...κάτω από του Γαλαξία μας το φως και του θηρευτή Ωρίωνα το βλέμμα” αυτή την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στις 7:30μμ, στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 4).

Ο Θεοφάνης Ματσόπουλος, ένας από τους νεότερους αστροφωτογράφους στην Ελλάδα, παρουσιάζει σε συνεργασία με το ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, μια σειρά φωτογραφιών από τους αρχαιολογικούς χώρους της Κορινθίας που γιορτάζουν το πάντρεμα των αρχαίων μνημείων και του κορινθιακού ουρανού.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι 16 έως 24 Μαρτίου 2016. Το ωράριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχει ως εξής:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 9πμ - 1μμ
Παρασκευή: 6μμ -8μμ

Σάββατο και Κυριακή: 10πμ - 1μμ

 

Ο φωτογράφος Θεοφάνης Ν. Ματσόπουλος από την εφηβική ηλικία, ασχολήθηκε με την φωτογραφία τοπίων και φύσης. Τα τελευταία χρόνια εξειδικεύτηκε στην αστροφωτογραφία, την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και στην παραγωγή ταινιών για ψηφιακά πλανητάρια. Φωτογραφίζει τοπία με φόντο τον έναστρο ουρανό, αστρονομικά φαινόμενα και ουράνια αντικείμενα βαθέος ουρανού με τη χρήση διαφόρων τηλεσκοπίων. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών λαμβάνοντας αστροφωτογραφίες από τα τηλεσκόπια Newall και Αρίσταρχος. Βίντεο του για πλανητάρια είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες του European Southern Observatory (ESO) και της ESA-Hubble Space Telescope. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα αστρονομικά περιοδικά και ιστοσελίδες. Πρόσφατα, παρουσίασε την έκθεση «Η Ελλάδα των Άστρων» στο Ίδρυμα Ευγενίδου και στο Μουσείο των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Μουσείο Ηπείρου.   Τέλος, έχει συμμετάσχει σε παγκόσμια φεστιβάλ φωτογραφίας και φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για πλανητάρια.

http://matsopoulos.blogspot.gr/

H Ομάδα Αστρονομίας ιδρύθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου το Δεκέμβριο του 2013 στα πλαίσια του προγράμματος "Future Library" του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και έχει αναπτύξει ξεχωριστή δραστηριότητα που έχει ξεπεράσει όρια του Δ. Κορινθίων αλλά και εκτός.

Σκοπό έχει την απλούστευση εννοιών και διάδοση της αστρονομίας, της αστροφυσικής και των επιστημών του διαστήματος. Για την επίτευξη των στόχων αυτών διοργανώνει σε συστηματική βάση ομιλίες, επιμορφωτικές παρουσιάσεις, ουράνιες παρατηρήσεις, προγράμματα για σχολικές ομάδες, καθώς  και εκπαιδευτικές εκδρομές.
Μέλος της Ομάδας μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την αστρονομία, ανεξαρτήτως του βάθους της σχετικής τους γνώσης.

https://www.facebook.com/astronomiakorinthou/info/?tab=page_info&edited=long_desc

  • Έκθεση εικόνων