Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2020 11:18

Σταδιακή επαναλειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου

Σταδιακή επαναλειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου

από 10 Ιουνίου για επιστροφές βιβλίων και από

17 Ιουνίου για επιστροφές και δανεισμό -

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 33465/2020 ΦΕΚ 2087/Β/30-5-2020, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και επιστρέφει σταδιακά στην “κανονικότητα” της από τις 10 Ιουνίου.

 

covid

Το ωράριο λειτουργίας της για το κοινό θα είναι: Δευτέρα – Παρασκευή 9-1 (Σάββατα και απογεύματα κλειστά)

Παρακαλούμε θερμά να τηρηθούν οι ακόλουθες οδηγίες για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού και για την προστασία του προσωπικού και των χρηστών (εάν θα μπορούσε να αποφευχθεί η φυσική παρουσία των μελών στο χώρο, θα το συνιστούσαμε)

Υποχρεώσεις χρηστών για θέματα ασφάλειας και υγιεινής

• Να τηρούνται αποστάσεις από άλλους παρευρισκόμενους στο χώρο (τουλάχιστον 1,5 μ.)

• Να χρησιμοποιείται αντισηπτικό υγρό για τα χέρια κατά την είσοδο στο κτήριο

• Να αποφεύγεται η άμεση επαφή του χρήστη με το προσωπικό

• Συνιστάται η χρήση μάσκας

• Υποχρεούσθε να χρησιμοποιείτε γάντια στο χώρο των βιβλιοστασίων

• Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση καθισμάτων εντός των χώρων

v Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη δύναται να μην επιτρέψει την είσοδο σε μέλη, αν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός χρηστών ή αν κριθεί από το προσωπικό ότι υφίστανται παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των παρευρισκομένων. Ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας στο χώρο της Βιβλιοθήκης είναι 10 άτομα (προσωπικό και κοινό) και συγκεκριμένα ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Ως συνολική διάρκεια παραμονής των χρηστών στη Βιβλιοθήκη ορίζονται τα 15 λεπτά.

Λειτουργία Δανειστικού Τμήματος

• Συνιστάται η υποβολή τηλεφωνικού ή ηλεκτρονικού αιτήματος από τα μέλη για δανεισμό συγκεκριμένων βιβλίων. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας κατά την προώθηση των αιτημάτων. Τα μέλη θα μπορούν να δανειστούν μέχρι πέντε (5) βιβλία για σαράντα (40) ημέρες. Αυξάνεται το δικαίωμα δανεισμού βιβλίων για τα παιδιά (έως 10 βιβλία ανά χρήστη).

• Επιστροφές υλικού (βιβλίων κλπ.) θα γίνονται καθημερινά, ωστόσο τα βιβλία θα παραμένουν σε ειδικό χώρο για καραντίνα 72 ωρών, προς αποφυγή μετάδοσης της ασθένειας COVID-19).

• Συνιστάται η έκδοση Κάρτας νέου μέλους να γίνεται κατόπιν αποστολής ηλεκτρονικής αίτησης.

Πρόσβαση σε Βιβλιοστάσια- Αναγνωστήρια

• Στην παρούσα φάση δεν επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση/διακίνηση στα βιβλιοστάσια. Η δυνατότητα παραμονής για διάβασμα και χρήση Υπολογιστών στη βιβλιοθήκη δεν επιτρέπεται. Τα Αναγνωστήρια και το MediaLab δε λειτουργούν μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

• Ερευνητές, φοιτητές, σπουδαστές που επιθυμούν να εκπονήσουν εργασίες και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τομείς εφημερίδων, περιοδικών, αρχειακού και έντυπου υλικού, θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης

Για άλλου είδους εξυπηρέτηση (επείγουσες περιπτώσεις, έρευνα κλπ.) μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 2741028048.