Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2020 07:21

Καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου

Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί γονείς,

Η Καλοκαιρινή εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, είναι εδώ και σας περιμένει…

Επισήμως καλοκαίρι πια και όπως κάθε χρόνο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου είναι έτοιμη και σας "περιμένει" για τις καλοκαιρινές δράσεις.

Ακολουθώντας την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (EBE) και το Δίκτυο (στο οποίο είμαστε από τα πρώτα μέλη) ξεκινάμε το τροποποιημένο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα “ΑλλάΖω Σελίδα... από τη βιβλιοθήκη ↔στο σπίτι”!

Παραμένουμε στο σπίτι, #παραμένουμεασφαλείς , χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και τροποποιούμε την θεματολογία μας!

Εργαστήριο 1ο

................

«ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Εργαστήρι της Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – National Library of Greece

Πώς μπορεί να ταξιδέψει κανείς πίσω στον χρόνο, σε μια περασμένη εποχή; Οι ιστορίες ενός βιβλίου, οι εικόνες και η μουσική μιας ταινίας ή μια υπερσύγχρονη χρονομηχανή σίγουρα μπορούν να μας «σεργιανίσουν» σε χρόνια παλιά. Μήπως το ίδιο μπορεί να συμβεί όμως και με τα καθημερινά αντικείμενα μιας άλλης εποχής; Οι σελίδες ενός ημερολογίου, ένα γράμμα, μια φωτογραφία, ένα κέρμα, μία εφημερίδα ή ένα παιχνίδι μπορούν να ταξιδέψουν κάποιον πίσω στον χρόνο, να επαναφέρουν αναμνήσεις μια ζωής ή να τον πληροφορήσουν για μια εποχή που δεν έχει γνωρίσει. Στο ταξίδι αυτό, μοναδικό όχημα είναι μια χρονοκάψουλα…

Ελάτε να ταξιδέψουμε σε περασμένες εποχές με χρονοκάψουλες της ιστορίας και της λογοτεχνίας.

Δημιουργείστε την δική σας χρονοκάψουλα, με σκοπό να ανοιχτεί μετά από 10 χρόνια, φωτογραφίστε την και στείλτε την στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου με e-mail ή messenger.

Για παιδιά 7 – 13 ετών.

Για να σας σταλούν οδηγίες για το εργαστήρι, για να φτιάξετε την χρονοκάψουλά σας και για οδηγίες και βιβλιογραφία, στείλτε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο messenger της Βιβλιοθήκης.

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

https://network.nlg.gr/allazo-selidaapo-ti-vivliothiki-st-2/