Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2016 14:43

Αποστολή: Ένα κομμάτι σύρμα

Αποστολή: Ένα κομμάτι σύρμα 30 Ιουνίου #KE2016gr [...]Ένα πρωί του 1903, ο Albert J. Parkhouse φθάνοντας στο τόπο εργασίας του στην Timberlake Wire and Novelty Company, εταιρία παραγωγής διαφόρων συρμάτινων προϊόντων στο Jackson του Michigan, πηγαίνοντας να κρεμάσει το καπέλο και το παλτό του στους γάντζους, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανένας διαθέσιμος.

Φοβερά ενοχλημένος ο Parkhouse έπιασε ένα κομμάτι σύρμα και το δίπλωσε σε 2 μεγάλα μακρόστενα ημικύκλια στεφάνια, το ένα απέναντι από το άλλο, και έστριψε τα δυο του άκρα στο κέντρο δίνοντάς τους την μορφή γάντζου. Έπειτα απλά κρέμασε το παλτό του και πήγε για δουλειά! Η ΠΡΩΤΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΡΕΜΑΣΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΧΕ ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΝΟΗΘΕΙ!

Eνας βελτιωμένος τύπος κρεμάστρας σχεδιάστηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1932 από τον Schuyler Hulett, το οποίο περιελάμβανε χάρτινους σωλήνες τοποθετημένους στα επάνω και κάτω μέρη του σύρματος, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ολίσθηση των ρούχων.

Τρία χρόνια αργότερα ο Elmer D Rogers έφτιαξε μία κρεμάστρα τοποθετώντας έναν επίσης χάρτινο σωλήνα στην κάτω μπάρα της κρεμάστρας για το κρέμασμα των παντελονιών, η οποία χρησιμοποιείτε ακόμα στις μέρες μας.

Υ.Γ.: Συχνά, δεν πολυσκεφτόμαστε από πού προήλθαν διάφορα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούμε για να οργανώσουμε και να απλοποιήσουμε την καθημερινότητά μας.

πηγή:Η ιστορία της κρεμάστρας :http://www.kremastres.com/kremastres-history.asp http://network.nlg.gr/event/apostoli-ena-kommati-sirma/