Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2016 10:50

Εργαστήριο Ευχών

#forEBEr Εργαστήριο Ευχών-Χριστούγεννα 2016

Μια φορά κάθε χρόνο ο ουρανός ανοίγει αργά τη νύχτα κι όσες ευχές προλάβεις να ευχηθείς, εκείνη τη στιγμή, πραγματοποιούνται.

Αυτά τα Χριστούγεννα η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί τα παιδιά όλων των βιβλιοθηκών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών να στείλουν τις ευχές τους για να τη συνοδεύουν στο καινούργιο της σπίτι το 2017.

Χθες, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου, πραγματοποιήσαμε το εργαστήρι ευχών αξιοποιώντας υλικό και οδηγίες που στάλθηκαν από την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Το εργαστήριο στηρίχτηκε πάνω σε αποσπάσματα από βιβλία που τα παιδιά μετέτρεψαν σε μια ευχή για το νέο έτος. Οι ευχές των παιδιών θα σταλούν ταχυδρομικά στην Εθνική Βιβλιοθήκη και θα κρεμαστούν σε ειδική κατασκευή προκειμένου να στολίσουν το νέο της σπίτι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το δημιουργικό αυτό αποτέλεσμα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι επισκέπτες των νέων εγκαταστάσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου.

Οι λέξεις των παιδιών από διαφορετικές πόλεις και χωριά της Ελλάδας θα είναι το πρώτο υλικό που θα κάνει ποδαρικό, προτού τα ράφια αρχίσουν να γεμίζουν από βιβλία κατά τη διάρκεια του 2017.

Ευχαριστούμε πολύ Γιώτα Παπαδοπούλου για τη βοήθειά σου :) !